Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Pizza na cienkim spodzie z kulki mrożonej Pizzola

Składniki:

  • kulka ciasta mrożonego do pizzy Pizzola
  • sos pomidorowy do pizzy
  • ser - najlepiej mozzarella
  • dodatki wg uznania: boczek, salami, oliwki, cebula, szynka, pieczarki, kukurydza, ananas...
  • zioła do smaku, np. oregano, bazylia...


Sposób przyrządzenia:

Kulkę ciasta należy rozmrozić. Można ją w tym celu wyjąć na noc z mroźni do lodówki. Rano należy ją przełożyć w ciepłe miejsce w celu wzbudzenia w cieście procesu fermentacji drożdżowej. Najczęściej ciasto jest gotowe do użytku po osiągnięciu temp 18˚ C. (warto zaopatrzyć się w termometr). Po wyrośnięciu, ciasto powinno zwiększyć swoją objętość o ok. 50%. Wówczas, jeżeli nie chcemy ciasta przeznaczyć natychmiast do wyrobu pizzy, należy je przełożyć do lodówki, aby wstrzymać proces fermentacji.

Wyrośniętą kulkę ciasta należy lekko obtoczyć mąką (nie ugniatać!). Wyrobić z kulki placek żądanej wielkości. Blat roboczy przesypać lekko mąką.

Położyć na blacie roboczym placek i podziurkować jego wnętrze rolką dziurkującą (nie dziurkujemy brzegu placka do szerokości ok. 2 cm, jeżeli chcemy aby brzeg placka wyrósł). Przed pieczeniem brzeg placka można lekko przesmarować olejem, dzięki czemu zarumieni się w czasie pieczenia.

Nałożyć sos, ser i dodatki.

Piec w temp. 280˚ C ok. 5 min. Zaleca się pieczenie pizzy bezpośrednio na szamocie.


Stówka Sp. z o.o. sp.k.
Mała Wieś 15
26-803 Promna
Tel. 602 784 179
www.pizzola.com.pl
sprzedaz@pizzola.com.pl

Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational Smoker LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast Belfood HAGEA
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000