Składniki:
- Sola 4 filety
- Łosoś 100 g
- Marchewka 1 szt.
- Biała rzodkiew 1 szt.
- Ogórek 1 szt.
- Limonka 1 szt.
- Pomidor 1 szt.
- Kilka cienkich nitek z pora
|
Sos:
- Oliwa
- Ocet ryżowy
- Miód
- Sos sojowy
- Sól
- Świeżo mielony pieprz kolorowy
|
Sposób przyrządzenia:
Sole wraz z łososiem doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Następnie zwijamy roladki, wiążemy porem, wstawiamy do pieca na parowanie na ok. 7 minut w temperaturze 95°C.
Warzywa obieramy, kroimy w cienkie wstążki. Pomidory kroimy w cząstki. Składniki mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem.
Sałatkę wykładamy na talerz, na wierzch kładziemy roladę, dekorujemy świeżym koperkiem i prażonym sezamem.
Przygotowali: Piotr Glonek i Patryk Góra - Restauracja Galicyjska, Brzesko
Piotr Glonek i Patryk Góra prezentują: |
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|