Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.04.2024
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Polędwiczka z dzika w otoczce marynat na borowikach

Składniki:

  • Polędwiczka z dzika 1 szt.
  • Borowiki suszone 5 dag
  • Śmietanka 30% 250 ml
  • Wino czerwone wytrawne 50 ml
  • Sól
  • Pieprz
  • Czosnek
  • Konfitura z czarnej porzeczki

Marynata do mięsa:
  • Drobno pokrojona marchewka i seler
  • Cebula pokrojona w drobną kostkę
  • Suszone borowiki
  • Jałowiec
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
  • Natka pietruszki
  • Olej
  • Czosnek


Sposób przyrządzenia:

Składniki marynaty mieszamy i marynujemy w niej mięso. Grzyby podsmażamy na maśle, podlewamy winem, śmietanką, doprawiamy ziołami, solą i pieprzem i redukujemy. Polędwiczkę pieczemy w piecu ok. 20 minut w temperaturze 135°C.

Polędwiczkę z sosem aranżujemy na talerzu, dekorujemy konfiturą z porzeczki, marynowanym podgrzybkiem i buraczkiem.



Przygotowali: Piotr Glonek i Patryk Góra - Restauracja Galicyjska, Brzesko







Piotr Glonek i Patryk Góra prezentują:
Torcik z grillowanych warzyw z oscypkiem i pesto bazylikowym
Japońska sałatka z rolowaną solą i łososiem
Polędwiczka z dzika w otoczce marynat na borowikach
Krem bawarski trzy smaki


Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000