Składniki:
- Polędwiczka z dzika 1 szt.
- Borowiki suszone 5 dag
- Śmietanka 30% 250 ml
- Wino czerwone wytrawne 50 ml
- Sól
- Pieprz
- Czosnek
- Konfitura z czarnej porzeczki
|
Marynata do mięsa:
- Drobno pokrojona marchewka i seler
- Cebula pokrojona w drobną kostkę
- Suszone borowiki
- Jałowiec
- Sól
- Świeżo mielony pieprz
- Natka pietruszki
- Olej
- Czosnek
|
Sposób przyrządzenia:
Składniki marynaty mieszamy i marynujemy w niej mięso. Grzyby podsmażamy na maśle, podlewamy winem, śmietanką, doprawiamy ziołami, solą i pieprzem i redukujemy. Polędwiczkę pieczemy w piecu ok. 20 minut w temperaturze 135°C.
Polędwiczkę z sosem aranżujemy na talerzu, dekorujemy konfiturą z porzeczki, marynowanym podgrzybkiem i buraczkiem.
Przygotowali: Piotr Glonek i Patryk Góra - Restauracja Galicyjska, Brzesko
Piotr Glonek i Patryk Góra prezentują: |
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|