McCain Wedges American to wdzięczny materiał kulinarny - nie wymagają specjalnych umiejętności, nie zabierają zbyt wiele czasu a smakują pysznie - jak pieczone ziemniaki. Ponadto ten swoisty cud naszego menu idealnie nadaje się do eksperymentów.
Można na przykład posmarować je oliwą wymieszaną z papryką oraz przeróżnymi przyprawami i zapiec wraz z czosnkiem w piekarniku. Już po kwadransie okaże się, że chrupiące ziemniaczane cząstki odwdzięczą się nam wyjątkowym smakiem za poświęcony im czas! Ziemniaczki McCain w nowej, zaskakującej postaci polecamy jako dodatek do grillowanych mięs lub samodzielna przekąska - zwłaszcza z sosami lub dipami.

Składniki:
- McCain American Wegdes 1 kg
- Czosnek 2 główki
- Oliwa 5 łyżek
|
Przyprawa do ziemniaków
Słodka papryka w proszku
|
Sposób przyrządzenia:
Rozłożyć na blasze jedną warstwę zamrożonych McCain American Wedges. Podzielić czosnek na ząbki, ale nie obierać za skórki (czosnek świetnie obiera się po upieczeniu). Ząbki czosnku ze skórką ułożyć na blasze pomiędzy McCain American Wedges.
Wymieszać przyprawę do ziemniaków z papryka i oliwą. Posmarować tak przygotowaną oliwą ziemniaki i czosnek. Zapiekać w piekarniku 200 °C przez 15-20 minut.
Przepisy z wykorzystaniem specjalności ciętych z ziemniaka McCain |
|
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|