Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Dollar Chips - Zapiekanka ziemniaczano-szpinakowa z łososiem

Ziemniaczki w postaci chrupiących talarków - to idealna i sprawdzona podstawa dla wielu potraw. Wyglądają znakomicie, wcześniejsze podsmażenie we frytownicy skraca czas ich pieczenia, a ich pyszny ziemniaczany smak doskonale komponuje się z przeróżnymi składnikami.

Mając do dyspozycji tę doskonałą bazę, warto zainteresować się kuchnią skandynawską - niezrównaną w przyrządzaniu potraw z prostych składników. W naszej zapiekance ziemniaczane talarki łączą się z łososiem. Środkowa warstwa szpinaku subtelnie uzupełnia walory sąsiednich składników i ożywia je kolorystycznie. Sos na bazie wina sprawia, że potrawa wprost rozpływa się w ustach.


Składniki:

  • McCain Dollar Chips 60 dag
  • Filety z łososia 50 dag
  • Szpinak 20 dag
  • Cebula 1 szt.
  • Mąka pszenna 3 dag
  • Masło 3 dag
  • Sok z cytryny 2 łyżki
  • Bulion 1 szklanka
  • Śmietana kremówka 10 dag
  • Wytrawne białe wino 1/3 szklanki
  • Sól
  • Pieprz

  • Sposób przyrządzenia:

    McCain Dollar Chips usmażyć i odstawić do ostygnięcia. Ugotować szpinak, odsączyć (najlepiej świeży, ale można również mrożony, najlepiej w liściach).

    Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Dodać mąkę, wlać bulion, śmietanę oraz wino. Przyprawić solą i pieprzem. Łososia pokroić, skropić sokiem z cytryny.

    Ułożyć ziemniaki, szpinak i łososia (rybę na wierzchu) w żaroodpornym naczyniu, polać sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 °C. Zapiekać około 20-25 minut.


    Przepisy z wykorzystaniem specjalności ciętych z ziemniaka McCain

    Przepisy z wykorzystaniem specjalności ciętych z ziemniaka McCain

    Dollar Chips - Musaka a’la McCain

    Spicy Wedges, American Wedges, Crinkle Wedges - Skrzydełka z Mixem

    Ziemniaczki diabolo - Spicy Wedges

    Czosnkowe Kartofelki - American Wedges

    Patatas Bravas z bryndzą i cebulą

    Dollar Chips - Zapiekanka ziemniaczano-szpinakowa z łososiem

    Gyros z patelni - Crinkle Wedges

    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000