Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Gyros z patelni - Crinkle Wedges

Nawet najlepiej doprawione i przygotowane mięso wymaga właściwej oprawy. Tak jest także w przypadku popularnego na całym świecie, a wywodzącego się z krajów arabskich gyrosa. Dlatego podsmażane paseczki mięsa łączymy z chrupiącymi McCain Crinkle Wedges i aromatycznymi dodatkami.

Harmonijne połączenie chrupiących ziemniaczków, cebuli i pieczarek decyduje o wyjątkowym charakterze potrawy. Walory gyrosa a’la McCain szczególnie podkreśli dodatek w postaci greckiego sosu tzatziki.


Składniki:

  • Steki wieprzowe 2
    (po 10-12 dkg każdy)
  • Pieczarki 3 szt.
  • McCain Crincle Wegdes200 g
  • Sól, pieprz
  • Papryka 1/2 łyżeczki
  • Oregano 1 łyżeczka
  • Oliwa 2 łyżki
  • Cebula 1 mała
  • Jogurt naturalny 2 szklanki
  • Ogórek (świeży) 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki

  • Sposób przyrządzenia:

    Mięso umyć w zimnej wodzie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przekroić każdy plaster wzdłuż, a następnie pokroić w cienkie paski. Sól wymieszać w misce z pieprzem, papryką i oregano, rozprowadzić w połowie szklanki wody. Dodać dwie łyżki oliwy.

    Mięso włożyć do zalewy i odstawić na 1,5 godziny. Można zastosować którąś z gotowych przypraw. Następnie podsmażyć mięso na patelni - można porcjami po 2-3 minuty, bez dodawania tłuszczu, od czasu do czasu odwracając.

    Pieczarki pokroić na cztery, cebulę w pół plastry i dodać do mięsa (najpierw cebulę, potem pieczarki). McCain Crincle Wegdes usmażyć, połączyć z resztą, podawać z tzatziki.

    Tzatziki:
    Wylać jogurt na sito przykryte gazą lub pieluchą tetrową. Umieścić sito na misce i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Gdy jogurt będzie już odsączony, zetrzeć na tarce ogórek, wrzucić na sito, oprószyć solą i pozostawić do ocieknięcia (ok. 20 minut).


    Przepisy z wykorzystaniem specjalności ciętych z ziemniaka McCain

    Przepisy z wykorzystaniem specjalności ciętych z ziemniaka McCain

    Dollar Chips - Musaka a’la McCain

    Spicy Wedges, American Wedges, Crinkle Wedges - Skrzydełka z Mixem

    Ziemniaczki diabolo - Spicy Wedges

    Czosnkowe Kartofelki - American Wedges

    Patatas Bravas z bryndzą i cebulą

    Dollar Chips - Zapiekanka ziemniaczano-szpinakowa z łososiem

    Gyros z patelni - Crinkle Wedges

    W dużej misce wymieszać niewielką ilość jogurtu z czosnkiem, dodać resztę odsączonego jogurtu i ogórek. Wymieszać; jeśli trzeba, dodać jeszcze soli. Schłodzić.

    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000