W daniu tym główną rolę odgrywają McCain Spicy Wedges - ziemniaczane półksiężyce w pikantnej panierce. Ich zdecydowany smak miesza się tu z aromatem mielonego mięsa i warzyw, z papryką, kukurydzą i fasolą na czele.
Ziemniaczki Diabolo to potrawa z charakterem i nie należy oszczędzać aromatycznych ziół i pikantnych przypraw. Wrzucając na patelnię tę ostrą mieszankę rodem z Meksyku, można być pewnym, że efekt będzie piekielnie pyszny!

Składniki:
- Mielone mięso 0,5 kg
- McCain Spicy Wegdes 1 kg
- Kukurydza 200 g
- Czerwona fasola 200 g
- Cebula 1 szt.
- Papryka czerwona 1 szt.
|
Pomidory 2 szt.
Koncentrat pomidorowy 1 mała puszka
Sól
Pieprz
Ostra papryka mielona
|
Sposób przyrządzenia:
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i paprykę. Dodać mięso i smażyć całość ok. 5 minut.
Dodać pokrojone pomidory, fasolę, kukurydzę i koncentrat pomidorowy. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką.
McCain Spicy Wegdes usmażyć i dodać na patelnię do pozostałych składników. Można wszystko posypać serem i przez chwilę zapiekać.
Przepisy z wykorzystaniem specjalności ciętych z ziemniaka McCain |
|
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|