Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Wariacja ogrodu warzywnego w kompozycji sera mascarpone i risotto z glazurą balsamiczno-grapefruitową oraz ciasta won-ton



Składniki:

  • szparaga zielona 12 szt.
  • ciasto won-ton 6 szt.
  • marchew karbowana 0,02 kg
  • julienne (marchew seler por) 0,02kg
  • ser mascarpone 0,06 kg
  • grapefruit
  • cukinia 0,04 kg

  • pomidor koktajlowy 4 szt.
  • ocet balsamiczny
  • cukier trzcinowy
  • białe wino
  • biały pieprz
  • sól
  • tymianek
  • czerwony pieprz

  • Sposób przyrządzenia:

    Szparagi zielone czyścimy, kroimy na pół, następnie lekko podsmażamy na oliwie i doprawiamy solą i pieprzem białym.

    Ciasto won-ton rozmrażamy, kroimy pojedyncze plastry, następnie każdy na 4 części. Pieczemy w 200 stopniach C przez 4 minuty.

    Z sera mascarpone i ricotty robimy oddzielne musy, poprzez doprawienie solą i pieprzem.

    Marchew karbowaną lekko podmażamy na oliwie i doprawiamy. Z marchewki, pora i selera robimy spaghetti jarzynowe, które dusimy w białym winie, aż będzie al dente.

    Cukinię kroimy na plastry i grillujemy do zbrązowienia. Z octu balsamicznego i grapefruita oraz cukru trzcinowego robimy glazurę balsamiczną.

    Całość układamy na talerzu i dekorujemy tymiankiem i czerwonym pieprzem.

    Przystawka ta okazała się najlepsza (zajęła I miejsce) w konkursie Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel - Wegetariańska uczta z Oerlemans, Zakopane 2006.

    Przygotowali: Sylwester Lis i Adam Smoter - Grand Hotel Stamary, Zakopane



    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Najlepsze dania Kulinarnej Gala Tur-Gastro-Hotel Zakopane 2006:

    Wariacja ogrodu

    Risotto borowikowe

    Roladki z bakłażana

    Torcik z bakłażanów

    Sakiewki gorlickie

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000