Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Roladki z bakłażana



Składniki (na 4 porcje):

Bakłażan
  • 1 bakłażan
  • 12 kaparów
  • 10 szt. suszonych pomidorów
  • 100 g sera mozarella
  • Pulpa
  • 4 pomidory
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • papryka ostra
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz

  • Sposób przyrządzenia:

    Bakłażana pociąć w plastry i posolić; zapiec w piekarniku - 5 min./150 stopni; ostudzić. Pomidory, kapary i mozarellę ułożyć na plastrach bakłażana i zwinąć w roladki. Przed podaniem zapiec 2 min./150 stopni.

    Pulpa - pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wyfiletować. Rozgrzać oliwę, paprykę ostrą (świeża peperoncina), dodać pulpę pomidorową, świeżą bazylię i odparować. Po odparowaniu zmiksować, doprawić solą i pieprzem.

    Ułożyć na porcję 2 roladki, polać sosem oraz udekorować świeżym tymiankiem i bazylią.

    Ta przystawka zajęła II miejsce w konkursie Kulinarna Gala Tur-Gastro-Hotel - Wegetariańska uczta z Oerlemans, Zakopane 2006.

    Przygotowali: Maciej Antolec i Tomasz Polak - Villa Toscana, Nowy Targ



    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Najlepsze dania Kulinarnej Gala Tur-Gastro-Hotel Zakopane 2006:

    Wariacja ogrodu

    Risotto borowikowe

    Roladki z bakłażana

    Torcik z bakłażanów

    Sakiewki gorlickie

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000