Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Polędwica wieprzowa nadziewana łososiem w otoczce z farszu z cielęciny z dodatkiem wątróbki i szparag, zawinięta w szynkę parmeńską i kapustę włoską w sosie z groszku cukrowego

Składniki:

  • Polędwiczka wieprzowa 500 g
  • Marynata do wieprzowiny 10 g
  • Sos słodko-pikantny 100 ml
  • Czerwone wino 100 ml
  • Czosnek 2 ząbki

Farsz:
  • Górka cielęca 150 g
  • Wątróbka drobiowa 50 g
  • Borówki 10 g
  • Łosoś 50 g
  • Szparagi 20 g
  • Mieszanka Chińska 50 g
  • Sól
  • Pieprz
  • Gałka muszkatołowa
  • Bułka tarta 10 g

Sos:
  • Groszek cukrowy 400 g
  • Masło 10 g
  • Cebula 1 szt.
  • Czosnek 1 ząbek
  • Wywar warzywny 0,5 l
  • Sól
  • Pieprz


Sposób przyrządzenia:

Polędwice marynujemy w marynacie do wieprzowiny, czerwonym winie, czosnku i sosie słodko pikantnym 24h.

Farsz
Cielęcinę mielimy na drobnych oczkach razem z wątróbką drobiową. Dodajemy ugotowane, drobno pokrojone szparagi, borówkę i mieszankę chińską. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dodajemy odrobinę bułki tartej.

Kapustę włoską sparzamy, układamy na niej przyrządzony farsz i polędwicę nadzianą łososiem. Zawijamy całość w roladę i folię aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 15 min.

Sos sporządzamy z borowika i śmietanki 34%.



Przygotowali: Dawid Nieć i Krzysztof Kaim - Zajazdu Rypsówka, Nowy Sącz







Dawid Nieć i Krzysztof Kaim prezentują:
Polędwica wieprzowa nadziewana łososiem
Pomidor nadziewany pikantną mieszanką
Mus jogurtowy z frużeliną truskawkową
Zrazy z sandacza nadziewane boczniakami


Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"gratuluje"
(04.05.2009 - 07:53)  (hubert)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000