
Składniki:
- Polędwiczka wieprzowa 500 g
- Marynata do wieprzowiny 10 g
- Sos słodko-pikantny 100 ml
- Czerwone wino 100 ml
- Czosnek 2 ząbki
Farsz: - Górka cielęca 150 g
- Wątróbka drobiowa 50 g
- Borówki 10 g
- Łosoś 50 g
- Szparagi 20 g
- Mieszanka Chińska 50 g
- Sól
- Pieprz
- Gałka muszkatołowa
- Bułka tarta 10 g
|
Sos: - Groszek cukrowy 400 g
- Masło 10 g
- Cebula 1 szt.
- Czosnek 1 ząbek
- Wywar warzywny 0,5 l
- Sól
- Pieprz
|
Sposób przyrządzenia:
Polędwice marynujemy w marynacie do wieprzowiny, czerwonym winie, czosnku i sosie słodko pikantnym 24h.
Farsz Cielęcinę mielimy na drobnych oczkach razem z wątróbką drobiową. Dodajemy ugotowane, drobno pokrojone szparagi, borówkę i mieszankę chińską. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dodajemy odrobinę bułki tartej.
Kapustę włoską sparzamy, układamy na niej przyrządzony farsz i polędwicę nadzianą łososiem. Zawijamy całość w roladę i folię aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 15 min.
Sos sporządzamy z borowika i śmietanki 34%.

Przygotowali: Dawid Nieć i Krzysztof Kaim - Zajazdu Rypsówka, Nowy Sącz
Dawid Nieć i Krzysztof Kaim prezentują: |
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|