
Składniki:
- Ciasto cygaratkowego 200 g
- Ciasto francuskie 100 g
- Jogurt naturalny 0.5 l
- Żel do fróżeliny 0,5 l
- Truskawki 300 g
|
- Lody waniliowe 50 ml
- Kokos 300 g
- Jajko 3 szt.
- Mięta do dekoracji
|
Sposób przyrządzenia:
Żel do frużeliny wymieszać z truskawkami i jogurtem naturalnym, odstawić. Z lodów dobrze zmrożonych formujemy małe kulki. Do środka wkładamy orzech i panierujemy w jajku i kokosie. Czynność powtórzyć 2 razy i włożyć do zamrażalnika. Zamarznięte Rafaello lodowe smażyć krótko na rozgrzanym tłuszczu. Z ciasta cygaretkowo-francuskiego uformować koszyczek.

Przygotowali: Dawid Nieć i Krzysztof Kaim - Zajazdu Rypsówka, Nowy Sącz
Dawid Nieć i Krzysztof Kaim prezentują: |
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|