Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
03.05.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Pomidor nadziewany pikantną mieszanką chińską z dodatkiem roladki z cukinii, szpinaku i bryndzy w sosie bazyliowo-pieprzowym

Składniki:

  • Pomidor 0,5 kg
  • Mieszanka chińska 200 g
  • Sos słodko-pikantny 100 ml
  • Masło 10 g
  • Cukinia 3 plastry
  • Primerba bazylikowa
  • Szpinak 100 ml
  • Czosnek 1 ząbek
  • Bryndza 200 g
  • Śmietanka 34% 0,5 l
  • Białe wino


Sposób przyrządzenia:

Pomidora wydrążyć i nadziać mieszanką chińską sporządzoną na sosie słodko-pikantnym. Piec w temp. 180°C przez 5-8 min. Cukinie pokroić w paski i zblanszować, szpinak podsmażyć na maśle z czosnkiem.

Plastry cukinii posmarować primerbą, położyć kawałek bryndzy i szpinak. Całość zawinąć w roladkę i upiec razem z pomidorem.

Primerbe bazyliową podsmażyć razem z pieprzem młotkowanym na maśle i cebulce, podlać białym winem, odparować i wlać śmietanką 34% zredukować, doprawić do smaku.



Przygotowali: Dawid Nieć i Krzysztof Kaim - Zajazdu Rypsówka, Nowy Sącz







Dawid Nieć i Krzysztof Kaim prezentują:
Polędwica wieprzowa nadziewana łososiem
Pomidor nadziewany pikantną mieszanką
Mus jogurtowy z frużeliną truskawkową
Zrazy z sandacza nadziewane boczniakami


Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000