
Składniki:
- Pomidor 0,5 kg
- Mieszanka chińska 200 g
- Sos słodko-pikantny 100 ml
- Masło 10 g
- Cukinia 3 plastry
- Primerba bazylikowa
|
- Szpinak 100 ml
- Czosnek 1 ząbek
- Bryndza 200 g
- Śmietanka 34% 0,5 l
- Białe wino
|
Sposób przyrządzenia:
Pomidora wydrążyć i nadziać mieszanką chińską sporządzoną na sosie słodko-pikantnym. Piec w temp. 180°C przez 5-8 min. Cukinie pokroić w paski i zblanszować, szpinak podsmażyć na maśle z czosnkiem.
Plastry cukinii posmarować primerbą, położyć kawałek bryndzy i szpinak. Całość zawinąć w roladkę i upiec razem z pomidorem.
Primerbe bazyliową podsmażyć razem z pieprzem młotkowanym na maśle i cebulce, podlać białym winem, odparować i wlać śmietanką 34% zredukować, doprawić do smaku.

Przygotowali: Dawid Nieć i Krzysztof Kaim - Zajazdu Rypsówka, Nowy Sącz
Dawid Nieć i Krzysztof Kaim prezentują: |
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|