
Składniki:
- Filet z sandacza 0,5 kg
- Pieprz cytrynowy 10 g
- Boczniak 50 g
- Tymianek
- Cukinia 50 g
- Masło 10 g
- Primerba koperkowa
- Sól
|
- Pieprz
- Mleko 0,5 l
- Mąka 300 g
- Zioła prowansalskie 10 g
- Borowik 50 g
- Papryczki peperoni
- Śmietanka 34% 0,5 l
- Białe wino
|
Sposób przyrządzenia:
Sandacza zamarynować w pieprzu cytrynowym. Boczniaki i cukinię ugotować, a następnie pokroić w paski i przesmażyć na primerbie koperkowej z dodatkiem tymianku.
Płaty sandacza delikatnie rozklepać i nałożyć farsz, a następnie zawinąć. Panierować w cieście ziołowym, które sporządzamy z mleka, jajek, mąki i ziół prowansalskich. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z sosem grzybowo-pikantnym sporządzanym z borowika, papryczek i śmietanki 34%.

Przygotowali: Dawid Nieć i Krzysztof Kaim - Zajazdu Rypsówka, Nowy Sącz
Dawid Nieć i Krzysztof Kaim prezentują: |
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|