Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.04.2024
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Wątróbka z cebulką i żurawiną z jabłkami


Składniki:
  • Wątróbka wieprzowa 480 g
  • Cebula 2 szt. (średniej wielkości)
  • Majeranek
  • Sól
  • Mleko
  • Oliwa z oliwek
  • Żurawina z jabłkiem

Sposób przyrządzenia:
 
Wątróbkę namaczamy w mleku na ok. 5 - 6 godzin. Cebulę kroimy w piórka, posypujemy szczyptą soli i majeranku. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy i podsmażamy cebulkę.
 
Wątróbkę wyciągamy z mleka, kładziemy na blaszkę i wstawiamy ją do pieca na pieczenie z parowaniem na ok. 13 - 15 min. Po upieczeniu solimy i kroimy na plastry. Cebulkę układamy na talerzu, na nią kładziemy wątróbkę i podgrzaną żurawinę z jabłkiem.
 

Przygotował: Marcin Witczak, Restauracja Pod Aniołami, Elbląg

 

Prezentowana przystawka zapewniła Marcinowi Witczakowi drugie miejsce w Kulinarnej Gali Tur-Gastro-Hotel Wariacje na temat wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrożonych Oerlemans w Mikołajkach.

 Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

 
 
Zobaczcie Państwo :
 

Polędwiczka wieprzowa z grasicą i borowikami

Szynka parmeńska nadziewana dynią i szparagami na groszku cukrowym i sosie z papai

 

Roladka z polędwiczki wieprzowej z carpaccio truskawkowo – pieczarkowym

Wątróbka z pieca z żurawiną

Polędwiczka wieprzowa po angielsku

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000